HTML

Maya munkanapló

Friss topikok

  • Saman_Hun: szia Maya!hogy vagy? Jóska még "remete"? www.postaimre.com aktuális (2010.01.18. 17:13) A magyar nemzethez!
  • +energia: Mar küldöm is :D (2009.07.18. 20:56) Felhívás!
  • Maya2009: ez nem az én írásom...de nekem is nagyon tetszik! (2009.04.24. 09:51) ilyenek vagyunk...
  • Saman_Hun: a kapuCSUKVA TÁMADÁS (2009.04.24. 04:50) eléggé aktuális...
  • Saman_Hun: beszéltem a tiszta szemüvel és meg kért hogy motmár ne tartsam meg magamnak az üzeneteit vagy másn... (2009.04.23. 09:00) Régi-új beszélgetések...

Linkblog

A magyar nemzethez!

2010.01.14. 08:08 Maya2009

 

A magyar nemzet bizalma a nemzetgyűlés útján kezembe tette le az államfői hatalmat. Ezzel is előbbre jutottunk az alkotmányos élet helyreállításának útján. Lezártuk az ország rontó és nemzetpusztító forradalmak sötét korszakát. Megmásíthatatlan akaratom a nemzetet a boldogulás útjára vezetni. E cél elérésére minden erővel azon leszek, hogy az állam belső rendje, a jogbiztonság, a törvények uralma, a termelés lehetősége és folytonossága biztosíttassék.

Minden honpolgár szent kötelességének tartsa a törvényes tekintélyeknek engedelmeskedni és szorgalmas munkával közreműködni az ország újjáépítésén. Munka és fegyelem nélkül szétzüllik nemzetünk, tönkre megy országunk. Minden honpolgár, aki a haza javát szolgálja, érdeme szerint érvényesülhet. A keresztény erkölcs uralmát helyre akarom állítani az egész vonalon. Szeretettel, türelemmel, megértéssel és igazságossággal fogom gyakorolni a főhatalmat. A közérdeket minden erővel megvédem. Meg fogok gátolni minden visszaélést, mely zavart kelthet az országban.

Egyformán gátat kívánok vetni mindenféle túlzásnak, a kíméletlen érvényesülési vágyaknak, a pártszenvedély elfajulásainak, az osztályharcra való uszításnak és a termelést megbénító izgatásoknak. Őrködni fogok a közélet tisztasága felett. Nem lehet tűrnünk tovább, hogy árdrágítók, élelmiszerrejtők és mindenféle uzsorások lelketlen hada folyton rohamosan gazdagodjék, míg mások az éhhalállal küszködnek. A magyar nép erényeire akarom felépíteni a nemzet jövőjét. Minden igyekezetemmel elősegítem a magyar kultúra tökéletesedését és szellemi életünknek minden mételyező hatástól való megtisztítását.

E súlyos feladatok megoldásához erőt ad a nemzet megnyilvánult bizalma, ezeréves dicsőséges történelmünkbe és faji hivatottságunkba vetett bizalmam és a nemzeti hadsereg vitézségébe, fegyelmezettségébe és megbízhatóságába vetett hitem. A nemzetközi nyugtalanság és társadalmi forrongás gondterhes napjaiban a magyar nép lépett elsőnek a konszolidáció terére. A keresztény világnézet erkölcsi felsőbbségével igyekszünk a romokon új életet teremteni. Egészséges szociális érzékkel akarjuk nemzeti államunkat kiépíteni, hogy benne minden társadalmi osztály jól érezze magát. Bosszú és gyűlölet helyett a kiengesztelődést és a megértést keressük a kül - és belpolitikában egyaránt. Az egész magyarság legjobb tehetsége szerint közre akar működni abban, hogy egész Európában a béke, a rend és a nyugalom áldásait élvezhessék a népek.

Egy ezeréves nemzet erkölcsi tőkéjével, a magyar föld őserejével és a magyar nép lelkének keresztény hitével bátran nézünk szembe a jövendővel.

Istennek kegyelme és a nagy ősök szent emléke segítse honépítő munkálkodásunkat!

 

Budapest, 1920. március 5.

 

Horthy Miklós, Magyarország kormányzója

Huszár Károly, miniszterelnök

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mayamunkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr41671212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saman_Hun 2010.01.18. 17:13:50

szia Maya!hogy vagy?
Jóska még "remete"?
www.postaimre.com
aktuális
süti beállítások módosítása