HTML

Maya munkanapló

Friss topikok

  • Saman_Hun: szia Maya!hogy vagy? Jóska még "remete"? www.postaimre.com aktuális (2010.01.18. 17:13) A magyar nemzethez!
  • +energia: Mar küldöm is :D (2009.07.18. 20:56) Felhívás!
  • Maya2009: ez nem az én írásom...de nekem is nagyon tetszik! (2009.04.24. 09:51) ilyenek vagyunk...
  • Saman_Hun: a kapuCSUKVA TÁMADÁS (2009.04.24. 04:50) eléggé aktuális...
  • Saman_Hun: beszéltem a tiszta szemüvel és meg kért hogy motmár ne tartsam meg magamnak az üzeneteit vagy másn... (2009.04.23. 09:00) Régi-új beszélgetések...

Linkblog

Emlékezzünk!...

2009.02.25. 12:11 Maya2009

A parlament döntésének megfelelően február 25-én emlékezik az ország a kommunizmus áldozataira. Azért emlékezünk február 25-én, mert ezen a napon tartóztatták le Budapesten 1947-ben szovjet nyomásra Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát.

Hazánkban sok áldozata volt a kommunizmusnak, de Kovács Béla letartóztatása túlmutatott egy ember tragédiáján. Hazánk politikai életéből történő eltávolítását követően irányítás nélkül maradt a parlament meghatározó erejét alkotó Kisgazdapárt.

Nélkülük lehetővé vált a többpártrendszerű magyar demokrácia felszámolása, amely legfőbb akadálya volt a szovjet szuronyokkal támogatott kommunista hatalmi törekvéseknek.

Az emberiség morális lejtmenete a francia forradalom után láthatóan felgyorsult. A huszadik század elejére elérkezett a kommunizmus nevű stációba amely a lejtő végét jelentette. Napjainkra az izmusok közül a legszörnyűbbnek sokan a fasizmust tartják. Ez azonban kétszeresen is téves.

Először, mert aki a fasizmusra gondol az valójában a nácizmusra asszociál. Másodszor, mert a kommunisták 100 millió áldozata ötször több a nácikénál.

Mi magyarok a kommunizmus esetében is büszkén állhatnánk a világ elé, mint annyiszor a történelmünk folyamán. Ellenük is megtettük, ami erőnkből telt. 1956-ban nemcsak a szovjet helytartóságot ellátó honi kommunistáknak, de a megszálló vörös hadseregnek is odavágtunk.

A maroknyi szabadságharcos a szabadság lándzsájával a kolosszus Achilles sarkán sebet ejtett. Igaz kicsinyke sebet, de soha be nem gyógyulót. Ettől kezdve a kommunista szovjet birodalom többé már nem a régi, ekkor lép az 1990-es bukásához vezető 56-os útra.

A február 25-i megemlékezéseinken emléket állítunk mártírjainknak, de egyben figyelmeztetünk is.

Soha többé nem engedjük, hogy a kommunizmus bármely alternatívája megzavarja a tisztességes emberek világát.

Murányi Levente
56-os elítélt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mayamunkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr32965001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása